Introducció i Visió General - Visions per a una societat inclusiva
La introducció i visió general conté una presentació del curs i una activitat d'activació a través de la qual els participants tenen l'oportunitat de descobrir les dimensions de la governança inclusiva segons Ebersold & Meijer (2016) i la Comissió de la UE (2018) i d'expressar les seves opinions al respecte. respecte. Els participants del curs també coneixen els socis del projecte i poden escoltar les seves experiències i visions per crear societats inclusives.
La unitat Política i governança educativa permet als participants del curs aprofundir en els seus coneixements sobre l'educació inclusiva i els processos de governança a través de documents estratègics clau de les parts interessades globals (com l'ONU, l'OCDE, la UNESCO) i reflexionar sobre els processos d'implementació regionals, així com pel seu compte. experiència i posició. A més, reflexionaran sobre la connexió entre la qualitat de l'escola i l'educació inclusiva.
La unitat Pràctiques - experiència pràctica (A3) transmet informació sobre la governança de l'educació inclusiva a les quatre regions del projecte a través de vídeos de l'Autoritat Educativa Estatal de Tübingen (Alemanya), la Generalitat de Catalunya – Catalunya (Espanya), l'Autoritat Educativa d'Estíria (Àustria). ), i diversos actors que treballen al Tirol del Sud (Itàlia).
Unitat A4: Professionalització en el Context de la Teoria i la Pràctica
La unitat Professionalització en el context de la teoria i la pràctica (A4) anima els alumnes a reflexionar sobre la participació i a formular la seva pròpia definició d'inclusió. Partint de la reflexió sobre els Mapes d'Actors i Xarxes referits als països del projecte, estan cridats a posicionar-se i reflexionar sobre els respectius àmbits d'actuació, estratègies de cooperació i necessitats de millora.
Activitats educatives sobre els Mapes d’Actors i Xarxes
Perspectiva individual i regional:
Observeu tots els mapes d’actors i de xarxa a la versió en anglès (s’han eliminat els títols/subtítols amb els noms de les regions). Pots endevinar quina es refereix a la teva regió/país?
Al mapa de la vostra regió, quins actors semblen interactuar amb altres actors? (Observeu les fletxes i les puntes de fletxa.)
Quins actors semblen treballar pel seu compte o tenir pocs contactes amb altres actors? (Si teniu una còpia impresa del mapa, podeu fer cercles al voltant o dibuixar símbols a les bombolles del mapa.)
Et sorprèn alguna cosa del mapa del teu país?
Et molesta o irrita alguna cosa del mapa del teu país?
Et ve al cap algun suggeriment de millora mirant el mapa del teu país?
Fins a quin punt estàs d’acord amb/ pots relacionar-te amb la posició atribuïda a la teva institució/grup al mapa?
Dibuixa la teva pròpia posició al mapa o agafa una peça del joc i col·loca-la on et localitzis al mapa.
Pots explicar una anècdota sobre la teva interacció amb un altre actor al mapa?
Si poguéssiu passar una setmana en una altra institució o en la pell d’un altre actor, quina institució/actor triaríeu?
Comparació internacional:
Hi ha actors presents a tots els països del projecte?
Quins actors són específics per a cada país del projecte respectivament?
Quines àrees socials i disciplinàries semblen estar més implicades en la governança de l’educació inclusiva a cada país (política, educació, societat civil, medicina…)?
A quins nivells de governança (micro, meso, intermedi, macro) s’aborda principalment la inclusió a cada país del projecte? (Observeu la distribució dels actors.)
Quina regió/país soci del projecte sembla tenir la situació més semblant a la vostra pel que fa a la governança de l’educació inclusiva?
Quina regió/país soci del projecte sembla tenir la situació més diferent de la vostra pel que fa a la governança de l’educació inclusiva?